Bread For Duck - Isolation

Bread For Duck - Isolation

Hoewel het een even goed idee is om een band te beginnen in volle coronatijd als brood voederen aan eenden, willen we u toch Bread For Duck voorstellen.

De Wommelgemse band staat nog maar aan het begin. De vier jongelui (eentje van achttien en drie van twintig) namen net voor corona de beslissing om een band te beginnen. En dat was qua timing geen goed idee.

Maar muzikaal zit het wel snor bij dit viertal. Met vooral invloeden uit de nineties vulden ze de Soundcloudpagina al redelijk goed. Geheel trouw aan het DIY-principe, namen ze het materiaal op in de kelder. Dat is te horen, maar het stoort niet.

Neem nu hun laatste exploot Isolation, een rustig nummer waarop Ian Biermans en Nathan Decroo de akoestische gitaar omgordden (al plugt Decroo voor de solo toch even zijn Gretsch in)  en bassist Iñaki Gemoets en drummer Marte Medina León zich met moeite intomen. Daarop is duidelijk te horen dat het kwartet songs kan schrijven en ze elk hun instrument leerden beheersen in de drie jaar dat ze nu samen spelen.

We halen ze dus graag uit isolatie en voegden hen toe aan onze Spotifylijst.

11 januari 2021
Marc Alenus