Bram Weijters' Crazy Men - Planes

Bram Weijters' Crazy Men - Planes

Bram Weijters en co lieten zich inspireren door Placebo.

Op zijn nooit eindigende zoektocht naar de roots van de Belgische jazzrock kwam toetsenist Bram Weijters uit bij And Here Comes The Crazy Man van Koen de Bruyne uit 1974. Hij verzamelde een hoop muzikanten rond zich van bands als Lucid Lucia (ex-BRZZVLL), Dans Dans, STUFF. en Cargo Mas en doopte dit ensemble tot Bram Weijters’ Crazy Men.

Eén en ander leidde tot een eerste album, ‘Here They Come’ in 2019 en nu is er een tweede album op komst via Sdban Records met veertien versies van composities van artiesten als Philip Catherine, Placebo (de band van Marc Moulin), Palle Mikelborg Ensemble, Bob Porter, Cos en Koen de Bruyne.

De eerste track eruit is Planes, een nummer van Placebo. Vooral de live versies, zoals te horen op ‘Placebo Live In Temse’ (1972) en ‘Placebo Live In Bruxelles’ (1973) vormden het startpunt voor de nieuwe versie. Normaal delen wij geen covers (er is al zoveel origineel aanbod), maar wat Weijters en zijn zotte kompanen brengen, is zo opwindend, dat we het niet konden laten liggen.

31 mei 2021
Marc Alenus