Bram Serpieters

Achtergrond

Kijk wie daar vanonder een lawine aan platen komen gekropen! Het zijn onze redacteurs die traditiegetrouw hun licht laten schijnen over het voorbije jaar. Hoe ze het overleefd hebben: de natte festivalzomer, de najaarsstorm aan straffe concerten en de reeds vernoemde lawine aan releases? U leest het hier.

Bram Serpieters



Hoe vat jij 2012 samen? Wat is je opgevallen? Wat is je bijgebleven?
Dubstep heeft de weg naar de radio helemaal gevonden. Plots moet alles wat populair is dubstep gebruiken. En het is maar de vraag of er daar iemand blij om is. Fans verachten de mainstream en niet-fans, wel die zijn geen fan. Maar gelukkig heeft 2012 ook heel wat parels opgeleverd. Ik denk hierbij aan platen van Sigur Ros of het Belgische Willow (die mijn top net misten). Ook was 2012 op concertgebied een bodemloze schatkist. België is en blijft een prachtig concert-/festivalland, met Pukkelpop op kop!

Wat vond jij de beste 10 platen van 2012?
1 – ‘Handwritten’ – The Gaslight Anthem
2 – ‘There’s No Leaving Now’ – The Tallest Man On Earth
3 – ‘Synthetica’ – Metric
4 – ‘Shallow Bed’ – Dry The River
5 – ‘Coexist’ – The xx
6 – ‘In Time To Voices’ – Blood Red Shoes
7 – ‘The National Health’ – Maxïmo Park
8 – ‘An Awesome Wave’ – Alt-J
9 – ‘Instinct’ – Niki & The Dove
10 – ‘To The Treetops!’ – Team Me

Wat vond jij de beste 5 concerten van 2012?
1 – Apparat Band, Pukkelpop, 17 augustus
2 – The Gaslight Anthem, AB, 21 oktober
3 – The Tallest Man On Earth, Pukkelpop, 17 augustus
4 – The Antlers, AB, 23 mei
5 – Dry The River, Botanique, 22 november

Wat wens jij de muziekwereld voor 2013 toe? Wat zou je zelf willen horen/zien? Wie mag er het loodje leggen? Welke groep zou een reünietournee mogen doen?
Ik hoop dat de muziekindustrie nog niet helemaal overschakelt op vinyl. Ik ben nog niet klaar om een cd-sparende hipster te worden! Verder hoop ik ook dat meneer Schueremans de recyclage van Rock Werchter een beetje aan banden zal leggen en dat meneer Chokri vooral verder doet zoals in 2012. Diep van binnen blijf ik ook hopen dat Roger Waters zijn The Wall-tour inruilt voor een tournee met de overgebleven Pink Floyd leden nu het nog kan.

24 december 2012