Boyle - Lighter

Boyle - Lighter

Met kalm getokkelde gitaarpartijen en ingetogen zang voert Boyle je mee door weidse landschappen waar je als luisteraar fijn in weg mag dromen.

Dat landschap is dit keer een berglandschap in Spanje, waar zanger Marten Timan doorheen trok tijdens een contemplatieve rugzakvakantie. Nanda van Kollem filmde hem en de beelden worden nu gebruikt als video bij Lighter, een nummer dat niet op het nieuwe album van de band verschijnt, maar wel Boyle voor het eerst laat horen in de nieuwe bezetting. Boyle bestaat nu uit Marten Timan (gitaar, zang), Thijs Kuijken (gitaar, zang), Dave Mollen (drums, zang) en Lotte van Leengoed (basgitaar, synths, zang).

Lighter is een bedachtzaam nummer dat start met een zilveren gitaarmelodie en slechts behoedzaam openbloeit met warme, meerstemmige zang, bedachtzame drums en bas en omhoog kringelende gitaarlijnen. Het nummer gaat over de emotionele reis van twee mensen die tot de conclusie komen dat ze zonder elkaar een beter leven leiden en uiteindelijk elk hun eigen pad bewandelen, wat zich uit in een gruizigere gitaar die de eigen weg gaat, terwijl de ritmesectie en toetsen herhaald blijven.

De band uit Utrecht bevindt zich momenteel in de laatste fase van de productie van het aankomende album. De opvolger van 'Release' uit 2015 komt er dus eindelijk aan en bevat naar verluidt een evenwichtige mix van nummers, variƫrend van kalm getokkelde gitaren tot experimentele synths en stevigere nummers, die de muzikale veelzijdigheid van de band demonstreren.

5 januari 2024
Marc Alenus