Bosum - Cherry

Bosum - Cherry

Twee jaar geleden was Bosum hier een graag geziene gast. De komende maanden zal dat niet anders zijn.

Met Marvin, Fonzy en Golden Rain wist Bosum onze vriendschap te winnen en vorig jaar leerde heel Vlaanderen de band kennen met de cover van The Weekends Blinding Lights. Eind februari stak de band rond Tom Verbeeck weer voorzichtig de neus aan het venster met Smell Of Your Hair In The Morning en nu is er een tweede single uit het aankomede debuutalbum ‘Ghostwood Country Club’, dat uitkomt op 4 juni. Voor die plaat liet de band zich inspireren door David Lynch en meer bepaald door diens cultserie ‘Twin Peaks’.

Frontman Tom Verbeeck verklaart: “Tijdens de lockdown trok ik me terug in mijn studio in mijn ouderlijk huis. Starend uit mijn raam, met zicht op weidse velden, kwam de inspiratie voor Cherry. Die song hing in de lucht. Een magisch songwritingmoment. Door mijn tinnitus (oorsuizen) is het vaak moeilijk om rust te vinden, maar die lockdowns hebben mij de tijd en ruimte gegeven om muziek te creëren zonder afleiding. Ondanks het feit dat het op veel vlakken voor veel mensen een zwaar jaar was, is deze song een ode aan de positieve kant van het leven. Er spelen zich veel drama’s af, maar tegelijkertijd zijn er veel mensen in mijn directe omgeving op zoek gegaan naar een nieuwe job, nieuwe uitdagingen, hebben ze een nieuwe passie ontdekt of zijn ze excessief beginnen sporten. Hopelijk kunnen mensen hoop vinden in deze song. Want betere tijden komen er echt wel aan. En snel. Ik voel het.”

Is het enkel een droom? Het zou kunnen, want Bosum, dat is synoniem voor verfijnde droompop met zachte zanglijnen, mistige gitaren en flarden synths. Alleen de drums slaan al eens een vastberaden vuist op tafel. Hoe dan ook: Cherry is een zoete hap die we wel lusten. De track hangt een beetje tussen Her’s, Champs en Slowdive in en verspreid tegelijk het delicate aroma van Cigarettes After Sex.

12 april 2021
Marc Alenus