Borokov Borokov - Parakomando

Borokov Borokov - Parakomando

Op en neer, hartstochtelijk oscillerend tussen God en Dog.

Borokov Borokov is altijd in voor een grapje. Zo zal het nieuwe album 'Potatato' enkel nummers bevatten waarvan de titel van iedere track begint met een "p" en eindigt op een "o". Na Pomelo losten ze vandaag tweede single Parakomando, een nummer waarop het duo zowat elke reden opsomt waarom mensen seks hebben met elkaar. Het had dus ook Reasons Why Humans Have Sex kunnen heten, of - om in de sfeer van Paul Simon te komen - Fifty Reasons to Fuck.

Het was misschien zelfs commercieel een betere zet geweest, want seks verkoopt beter dan het gecamoufleerde Parakomando. Maar zo plat kapitalistisch zijn Noah en Boris niet ingesteld. In de song kruipt het duo in de huid van een geile hond en exploreren ze het volledige arsenaal aan drijfveren om seks te hebben.

Op deze manier schreven de bandleden zowel de meest sensuele als spirituele song tot op heden. De zangpartij deint op de zwoele klanken van een analoge Roland Juno 6 – het audio-equivalent van slagroom — en wordt geëchood in wulpse gitaarlicks. Om alles de juiste schwung te geven, speelde Borokov Borokov alle instrumenten trouwens naakt in. En als nu de vraag rijst of dat allemaal te zien is in de videoclip – zoals steeds door de band zelf gemaakt – is ons antwoord: zou kunnen.

'Potatato' komt uit in september op het Nederlandse label Magnetron Music (label van Fatima Yamaha, De Jeugd Van Tegenwoordig, Stippenlift, De Witte Kunst).

18 maart 2023
Marc Alenus