Bordoo - Lonely Weekends

Bordoo - Lonely Weekends

De weekends van Peter Steyaert zouden wel eens erg druk kunnen worden.

Bordoo (Peter Steyaert) is een vocalist en multi-instrumentalist uit Gent. Hij werd voor het eerst opgepikt door de media omwille van een Gentse coverversie van Bruxelles Je t'aime  van Angèle. Daarna is hij Engelstalige demo's gaan schrijven in zijn kot, wat leidde tot de release van debuutsingle Morning Dove in november 2022 en een tweede song I Don't Care in februari 2023.

Nu is er een derde single met videoclip en daarop combineert Bordoo indiepop met doorleefde, melancholische zang. De synths zorgen voor veel spierballengerol, maar toch kan hij de gevoelige ziel amper verbergen. Doet een beetje denken aan bands als Phoenix en Neon Indian, maar toch met een eigen stemgeluid.

Met de derde single mikt hij, net als op Morning Dove, op de dansbenen. Lonely Weekends heeft echt fijne vondsten. De synths klinken vetter dan ooit en de tekst kan amper meer smachtend: "How do I need to score / Saying cheese and smile / Kneeling for the queen of gold / Till the afterlife", en "My weekend's lonely / Wanna hold you closely / Spend my weekends lonely / Wanna hold you closely". Het zijn maar twee voorbeelden.

En dan is er de clip. Voor een beginnende artiest ziet die er heel professioneel uit. Aan alles merk je dat deze man het wil maken en dat moet met dit soort nummers zeker lukken. Die weekends zouden binnenkort dus wel eens gevuld kunnen worden met heel wat optredens!

31 mei 2023
Marc Alenus