Boozoo Bajou - 'Nacht Plätscher EP'

Boozoo Bajou - 'Nacht Plätscher EP'

Ondanks het reisverbod, trok onze Buurgluurder deze week naar Duitsland. Daar kondigde Apollo Records immers de 'Nacht Plätscher EP' van het Duitse productieduo Boozoo Bajou aan met twee songs.

Nacht Plätscher is een nachtelijke ambienttrack met een spookachtig koor en heldere, maar ijle synthlijnen en een diepe, onregelmatige hartenklop als beat. Daytripper roept eerder de vroege uren van de dag op, wanneer de natuur ontwaakt en de dauwdruppels zwellen. Marimba, gitaarplukjes en een jazzy drumsound zorgen hier voor de sfeer.  

Boozoo Bajou valt dan ook enkel vast te pinnen op een ontzettende veelzijdigheid. Waar ze in 2001 de fanbase inpakten met zwoele tropische jazz als in Night Over Manaus, zijn nu ambient en sounddesign de toverwoorden.

Het duo achter Boozoo Bajou is Peter Heider en Florian Seybeth, een tweetal wiens carrière halverwege de jaren negentig begon in Nuremberg. Peter is een drummer met sterke muzikale invloeden uit jazz, funk en neoklassieke experimentele muziek, terwijl Florian bij een platenwinkel werkte en een eigen club runde. Beiden hebben opgetreden als dj in clubs en festivals over de hele wereld. Intussen brachten ze de warme muzikale texturen uit op K7, Stereo Deluxe en Apollo.

6 februari 2021
Marc Alenus