Boomtown 2014: De parels

Achtergrond

Het is weer zover: van dinsdag 22 juli tot en met zaterdag 26 juli palmen bekende en minder bekende bands uit binnen- en buitenland de vier podia van Boomtown in. Om u te gidsen doorheen muzikale dilemma’s presenteren wij u alvast ons draaiboek.

Boomtown 2014: De parels



Sea Peoples (Dinsdag, Tent, 18u30 - 19u10)
Wie in de nachtelijke (of ochtendlijke) uren goedgemutst doorheen de mensenzee wil trippelen kan in de vooravond alvast een dosis vrolijkheid opdoen met Sea Peoples, een indierockbandje dat lijkt weggeplukt uit een subtropisch havendorpje waar ze surfend op dolfijnen met kokosnoten drummen en waar de lokale zeebries een constante rozengeur aanvoert. Maar vergis u niet: Sea Peoples is gewoon Dilbeekse couleur locale. Tierige gitaarmotiefjes, melodieën waarop stilstaan een doodzonde is en een verlangen naar palmbomen, parelwitte stranden en mojito’s: een endorfine-injectie waar u nog dagen op kan teren.

I Will, I Swear (Dinsdag, Tent, 20u - 20u40)
Gents toptalent, gezegend met een 5000-karaat stem. Dromerige melancholie ondersteund door onder meer een oorstrelend strijkersarrangement die bij de vroeg geïntoxiceerde feestgangers weleens tot een emotionele huilbui van ontroering zou kunnen leiden. De verscheidene stadia van dronkenschap kunt u dinsdag in chronologische volgorde muzikaal beleven, op een eiland van plezier en een bedje van weemoed.

The Go Find (Vrijdag, Kouter, 19u10 – 20u)
De trage, melodieuze muziek die dit Antwerps project doorheen de zwoele Gentse Feesten-walmen doet zweven zijn waarlijk een genot voor de oorbuizen. Het grote publiek heeft de zachtmoedige elektropop van The Go Find nog niet gevonden, voor hen één gebod en een flauwe mop: ga en ontdek!

The Hidden Cameras (Zaterdag, Club, 23u – 00u)
Canadees ensemble met cultstatus die gelaagde frivoliteit met een serieuzere ondertoon brengt. Thema’s als seksualiteit, religie en ethiek zijn verpakt in happy en dansbare arrangementen. De frontman omschreef zijn muziek ooit als "gay church folk music". Als u wil weten hoe dat klinkt, staak dan even uw polonaises en zak af, of waggel – zo u wil, naar de Club.

22 juli 2014
Quentin Soenens