Boomtown 2014: De helden

Achtergrond

Het is weer zover: van dinsdag 22 juli tot en met zaterdag 26 juli palmen bekende en minder bekende bands uit binnen- en buitenland de vier podia van Boomtown in. Om u te gidsen doorheen muzikale dilemma’s presenteren wij u alvast ons draaiboek.

Boomtown 2014: De helden



65daysofstatic (Dinsdag, Kouter, 22u30-23u45)
Britse instrumentale poprock. Genieën in het boetseren van muzikale landschappen waar zelfs de meest amuzikale worm door wordt aangezogen. Duizelende elektronica, stevige baslijnen, bloedmooie en welgetimede pianoaanslagen en melodieën die een gevoelige ziel niet onberoerd laten gaan samen in een rustgevende chillgolf die je meevoert naar hogere sferen. Opletten voor de bijwijlen verpletterende walls of sound. Treden moeiteloos in de voetstappen van illustere postrockers als Mogwai of Explosions In The Sky.

Girls in Hawaii (Woensdag, Kouter, 22u30 - 23u45)
Helaas, geen tropische babes in strooien rokjes maar zes welopgevoede jonge snaken uit Vlaanderens achtertuin, Wallonië. Maar God, wat maken ze dat goed. Girls In Hawaii staat synoniem voor dromerige, ingenieus in elkaar geknutselde muziekcomposities die levenspijn in prachtige poëtische teksten gieten. Voeg daar uitmuntende instrumentatie bij, subtiele accenten die blijk geven van net dat tikkeltje beter dan goed te zijn en een stem uit de duizenden en je hebt hét must see-optreden van woensdag.

Amatorski (Woensdag, Zaal, 19u30 - 20u30)
Is al lang geen onbekende meer in de Belgische muziekscene. Ingetogen, minimalistisch, integer, puur en van een weergaloze schoonheid: Amatorski neemt een bijzonder plaatsje in in het Belgische muzieklandschap. Met het laatste album 'TBC' oogstte het kwartet unaniem lof uit alle hoeken maar de ware triomftocht moet nog komen voor de finalisten van Humo’s Rock Rally 2010. Was u ook betoverd door Soldier? Kom kijken en zweef weg.

Flying Horseman (Donderdag, Zaal, 21u30 – 22u40)
Vijfkoppige Antwerpse indiepoppers die vorig jaar hun grote doorbraak kenden. Drie albums op het cv en driemaal met lofbetuigingen overladen. Dreigende, sferische sound met orgastische climaxen die naar adem doen happen, gecombineerd met filosofische teksten en virtuoos gitaarspel van Bert Dockx. Een band die je van de eerste noot in de ban houdt en meetrekt in een zomeronweer die uw lauwe pils zal omtoveren in champagne. Om maar te zeggen: u zal geïntrigeerd, met open mond en tong op uw schoenen staan kijken.

Wallace Vanborn (Zaterdag, Kouter, 23u30 – 00u45)
Rockers van het zuiverste slag en bovendien van Gentse makelij. Lekker, vettig, meebrulrefreinen en bijzonder aanstekelijke riffs: u hoeft niet naar de drugs te grijpen om wakker te blijven tijdens dat klassieke middernachtdipje, gun jezelf een adrenalineshot  geserveerd door deze knakkers en ga al moshpittend de nacht in.

20 juli 2014
Quentin Soenens