#Bomen - Stereophonics - A Thousand Trees (1997)

#Bomen - Stereophonics - A Thousand Trees (1997)

Eens kijken of er bij het muzikale heir veel bomenknuffelaars te vinden zijn. Een weekje doorbomen over bomen.

Dit nummer is geïnspireerd door een voetbalcoach, die er valselijk van wordt beschuldigd de kinderen in het team ongepast aan te raken en hoe een valse beschuldiging allen over dezelfde kam scheert. Vandaar de (metaforische) tekst: "But it only takes one tree / to make a thousand matches / Only takes one match / to burn a thousand trees". De boom als metafoor, die aantoont hoe reputaties snel en gemakkelijk vernietigd kunnen worden. Een boom heeft vele jaren nodig om te groeien, net als de reputatie van een persoon, maar er is niet veel nodig om dat teniet te doen.

Wellicht de knapste scheur sinds Rod Stewart is de rauwe rasp van Kelly Jones, de zanger-gitarist van Stereophonics. Afkomstig uit Cwmaman in Cynon Valley, Wales debuteert deze groep in 1997 met een pittige lp 'Word Gets Around', vol potige rocksongs met een hoog anthemgehalte, zoals het de ladrock betaamt.

We zagen en hoorden Stereophonics een paar keer live en altijd werden de verwachtingen overtroffen, want er staat steevast een zeer gefocuste groep op dat podium, overtuigd om de zaal of het veld voor zich te winnen. En de charme en de stem van Kelly Jones doen de rest.

29 februari 2024
Laurens Leurs