#Bomen - Rush - The Trees (1978)

#Bomen - Rush - The Trees (1978)

Eens kijken of er bij het muzikale heir veel bomenknuffelaars te vinden zijn. Een weekje doorbomen over bomen.

Hoewel het doordrenkt lijkt van betekenis, zit er volgens tekstschrijver en drummer Neil Peart helemaal geen betekenis in dit nummer. Toen Peart in het tijdschrift Modern Drummer van april/mei 1980 werd gevraagd of er een boodschap in zat, antwoordde hij: "Nee. Het was maar een flits. Ik was met iets heel anders bezig, toen ik een cartoon van bomen als dwazen zag. Ik dacht: 'Wat als bomen zich als mensen gedroegen?' Dus ik zag het eigenlijk als een tekenfilm en schreef het ook zo. Ik denk dat dat het beeld is dat het bij een luisteraar of lezer oproept. " 

The Trees bestaat uit drie verschillende maatsoorten: zes achtste, die wordt gebruikt in de meeste akoestische secties, de traditionele vier kwarts, die wordt gebruikt in de zwaardere leadgitaarsecties en een ongebruikelijke vijf vierde maatsoort. in de instrumentale brug.

Ricky, een personage uit de Canadese tv-serie 'Trailer Park Boys', verwijst naar dit nummer in de aflevering 'The Spirit Of Radio', wanneer hij zegt dat hij Rush niet leuk vindt, omdat ze "altijd over bomen en dat soort dingen zingen." Het nummer kan ook worden gezien als een extreem dramatische weergave van hoe Canadezen over Amerikanen denken. Merk op dat het esdoornblad zich in het midden van de Canadese vlag bevindt. De Amerikaanse politicus Rand Paul noemde de song soms in interviews en toespraken en gebruikte het als voorbeeld van zijn libertaire ideologie. Neil Peart, wiens politieke opvattingen niet altijd overeenkomen met die van Paul, liet het management van Rush een dwangsom aan Paul opleggen met het verzoek om te stoppen met het citeren van de teksten.

27 februari 2024
Patrick Van Gestel