#Bomen - Guided By Voices - I Am A Tree (1997)

#Bomen - Guided By Voices - I Am A Tree (1997)

Eens kijken of er bij het muzikale heir veel bomenknuffelaars te vinden zijn. Een weekje doorbomen over bomen.

I Am A Tree is een fantastisch, heerlijk nummer over het comfortabeler zijn in je eentje dan als onderdeel van een duo en toch de schoonheid van de verloren partner herkennen zonder hem/haar tegen te houden. Voor sommige wezens (zoals de boom) is één zijn de natuurlijke staat. Voor een keer niet geschreven door Guided By Voices-opperhoofd Robert Pollard, maar wel door gitarist Doug Gillard.

Guided by Voices, één van de meest productieve groepen aller tijden. Sinds hun aantreden hebben ze al meer dan vijfendertig (35!) officiële lp's uitgebracht. En als je weet dat voorman Robert Pollard gemiddeld meer dan twintig nummers op een plaat prakt, dan is een playlist voor een optreden een heuse encyclopedische opdracht.

Supergroep die eigenlijk nooit teleurstelt en die in 2001 in de Marquee op Pukkelpop onze dag, week, maand helemaal gemaakt heeft. Ze kwamen op in blue jeans, klokten onafgebroken Jupilers (de jongens kennen hun bieren) in één of twee teugen naar binnen en hadden blijkbaar afgesproken om de act te modelleren op het allerbeste optreden van The Who, want ze molenwiekten vanaf de eerste tot de laatste noot door de energieke, dynamische set. Aftrappend met Shocker In Gloomtown om in ware Ramones-stijl, een uur en negentien nummers verder te eindigen met - jawel - Baba O'Riley. Pete Townshend mag tevreden zijn.

3 maart 2024
Laurens Leurs