Blues Messenger - Big Wave

Blues Messenger - Big Wave

Met de single kondigt hij zijn derde album aan.

Ruben Bertrands is een bezig baasje. De journalist en radiomaker is sinds de pandemie al aan zijn derde album toe voor Blues Messenger. 'The Other Side Of The Coin' komt uit in het najaar op vinyl met illustraties van Stephan Louwes. De plaat werd op 15 januari van dit jaar volledig live opgenomen in Studio Fandango met opkomende talenten Natan Goessens en Tom Eylenbosch en Belgian Blues Challenge 2022 winnaar Ozgür Hazar.

In plaats van daarna op de lauweren te rusten, reisde Bertrands voor twee maanden door Amerika voor opnames bij Hugh Pool (Excello Recording, NYC) én om Mardi Gras mee te maken in New Orleans. Maar nu is hij terug en is het tijd voor de eerste single: het rootsie Big Wave.

Hij schreef dit nummer in Las Palmas, Gran Canaria, waar hij de hele pandemie doorbracht. En hij heeft duidelijk de tijd goed gebruikt, want elke liefhebber van rootsrock zal zonder twijfel vallen voor het authentieke geluid van Bertrands en band. Meer rock dan blues ditmaal, maar dat was in het verleden ook af en toe reeds het geval. Blues Messenger zal met deze single dus geen fans verliezen, maar nog meer zieltjes winnen.

28 april 2023
Marc Alenus