Blue Yser – Look Around

Blue Yser – Look Around

Blue Yser is de artiestennaam van de Waalse singer-songwriter Mathias Bourgonjon, die op woensdag 29 januari zijn debuut-ep ‘At Times, Present’ uitbracht. Na de eerste ep lanceert Blue Yser met Look Around nu ook een eerste video.

Blue Yser is een dromer – geen vanzelfsprekendheid in deze cynische tijden – en wijst in zijn muziek op het belang van waarderîng op te durven brengen voor de kleine dingen. Look Around is een zacht poprocknummer, dat opvalt door de verzorgde productie. En ook de uitstekende arrangementen die onder de melancholische zang schuilgaan, mogen er zijn. Je vindt het nummer terug op de ep en dat vat goed de kern van de plaat samen.

Bourgonjon woont momenteel in Gent, maar de natuur van het Waalse platteland waar de singer-songwriter opgroeide, heeft duidelijk een indruk nagelaten op de man. Dat valt te merken aan de video, die in de Belgische Ardennen is opgenomen. De boodschap is daarbij ontwapenend eenvoudig: “Look Around”. Oftewel: durf soms eens stil te staan en te dromen. De meesten onder ons verliezen dat weleens uit het oog. Blue Yser duidelijk niet.

6 februari 2020
Max De Boeck