BLUAI - In Over My Head

BLUAI - In Over My Head

Op het moment dat de band op Pukkelpop mocht aantreden, kwam deze single uit.

En dat het goed was, dat optreden van BLUAI op Pukkelpop! Toch volgens Humo, want die hadden maar liefst vier sterren over voor het dameskwartet (al spreekt de website van het label over een trio) dat zich met de ep 'Junkyard' meteen op de muziekkaart zette. Bij de topgerechtjes, zelfs! Dat in Kiewit producer Willem Ardui (blackwave.) en Izzy en niet voormalig (?) gitariste Amina Parago op het podium stonden, mocht blijkbaar de pret niet drukken en frontvrouw Catherine Smet was echt "over my head" met de ervaring.

En is In Over My Head ook een knaller van een single? Hij start wel ingehouden, maar bij het refrein is het heerlijk meezwaaien met de armen boven het hoofd. De vergelijkingen met Phoebe Bridgers en compagnie zijn al eerder gemaakt en ook hier weer toepasselijk. Ook zij durft ingetogen zingen om dan plots fel uit te halen.

De song gaat over het vastzitten in eigen hersenspinsels en gepieker, maar zo te horen zit de band ook tot over de oren in de aanloop naar wat wel eens een geweldig debuutalbum zou kunnen worden. Die plaat komt uit via Unday Records.

19 augustus 2023
Marc Alenus