BLOXX

Introducing

Joepie, snerpende gitaren mogen terug. Daarom, en ook omdat we het zo'n leuke band vinden, richten we onze spot op een fris klinkende band uit Londen: BLOXX.

BLOXX bestaat nog maar een jaar en telt vier jonge leden tussen de negentien en eenentwintig jaar. Zangeres-gitariste Ophelia Booth (Fee voor de vrienden) en bassist Paul Rau ontmoetten elkaar bij hun eerste werkervaring (bij Wetherspoons) terwijl gitarist Taz Sidhu en drummer Mozwin Noronha elkaar op school leerden kennen. De vier komen uit een compleet verschillende muzikale achtergrond, maar klinken behoorlijk energiek als ze de krachten bundelen.

Eind 2016 was er een eerste single Ur Boyfriend (later herdoopt naar Your Boyfriend) en verschenen er nog wat nummers op Bandcamp. Daaruit bleek dat ze zowel zacht als grungy uit de hoek konden komen. Chess Club was er dan ook als de kippen bij om het viertal te tekenen.

Met You, dat in april uitkwam bewees de band onverdroten verder te werken aan een fijne verzameling songs. You heeft een onweerstaanbaar, meezingbaar refrein en van de stem van ritmegitarist Ophelia kregen we maar niet genoeg.

Toen ook nog eens Curtains werd losgelaten, waren we helemaal verkocht: een intro die meteen alle aandacht opeist, zware drums en daar dan, fris als een lentebriesje, die stem van Fee overheen. Meer moet dat niet zijn, tenzij het een leuke clip is natuurlijk.

Binnenkort, op 15 september wordt Coke (opnieuw) uitgebracht als single. Het nummer stond ooit al online, maar alle sporen werden netjes uitgewist om een betere versie alle kansen te geven. We kijken er al naar uit. En ook al speelt de band voorlopig enkele live aan de andere kant van het Kanaal, we hopen dat ze toch een keer de oversteek zullen wagen. 

Volg BLOXX ondertussen via Facebook.

28 augustus 2017
Marc Alenus