#BlondieChaplin - The Rolling Stones - Anybody Seen My Baby (1997)

#BlondieChaplin - The Rolling Stones - Anybody Seen My Baby (1997)

In de machtige documentaire '20 Feet From Stardom' uit 2013 zijn het talentvolle achtergrondzangeressen, die de sterren naar hogere sferen helpen stuwen. Deze week focussen we op zo'n specifieke, talentvolle sidekick, die zowel in de vocale als gitaristieke regionen bijdragen leverde aan onder meer The Beach Boys, The Rolling Stones, The Band et tutti quanti. Het betreft de frêle Zuid-Afrikaan Blondie Chaplin (°07-07-1951).

Sinds de 'Bridges To Babylon'-tour is Blondie Chaplin samen met Lisa Fisher en Bernard Fowler één van de vaste backingzangers bij The Rolling Stones. Ron Wood noemt hem zelfs het geheime wapen van The Stones: “Toen Ron dat gezegd had, gingen mensen me daarnaar vragen in interviews. Het is heel aardig van hem om dat te zeggen en dat voelt ook goed, maar je moet echt aan hem vragen waarom hij dat zo out of the blue zei. Misschien dat hij denkt dat ik een goed deel van de puzzel vorm, ik weet het niet. Het is niet aan mij om dat te zeggen. Ik probeer gewoon met al mijn invloeden iets te brengen dat zij goed en leuk vinden. Daar houd ik het bij. Ik heb misschien een beetje iets van een talent of zo”.

Feit is: er zijn er niet veel die "credits" mogen delen met The Stones, die daar nogal - laat ons zeggen - bijzonder in zijn. Maar bij deze Stonesballad Anybody Seen My Baby staat er wel degelijk: “Associated Performer, Background Vocalist, Tambourine: Blondie Chaplin”. Chaplin over de samenwerking met the Stones: “Toen ik met The Stones begon te touren, waren we om de twee jaar onderweg. Nu is het inmiddels al zes jaar geleden dat ik met hen op tournee ging. Ik mis het spelen met hen. Het kan gewoon niet beter. Het is één van de beste bands om mee te spelen, om bij betrokken te zijn en om mee geassocieerd te worden. Dus ik ben erg blij! Ik mis de vibe van het touren en het spelen met hen."

"Ze zijn heel aardig, heel professioneel, maar wel easy going. Ze verwachten van je dat je, je bij iedere show volledig geeft en je het enthousiasme en je energie hoog houdt, net als zijzelf doen. Dat is een erg prettige manier van werken. Het is één van de leukste dingen die ik gedaan heb in mijn leven, touren met The Stones.” (bron: Written in Music, Ella-Milou Quist, april 2012).

4 september 2021
Laurens Leurs