#BlondieChaplin - Blondie Chaplin, Rick Danko & Paul Butterfield - Semolina

#BlondieChaplin - Blondie Chaplin, Rick Danko & Paul Butterfield - Semolina

In de machtige documentaire '20 Feet From Stardom' uit 2013 zijn het talentvolle achtergrondzangeressen, die de sterren naar hogere sferen helpen stuwen. Deze week focussen we op zo'n specifieke, talentvolle sidekick, die zowel in de vocale als gitaristieke regionen bijdragen leverde aan onder meer The Beach Boys, The Rolling Stones, The Band et tutti quanti. Het betreft de frêle Zuid-Afrikaan Blondie Chaplin (°07-07-1951).

Na het sessiewerk met en voor Rick Danko's soloplaat, gingen ze in 1979 op tour, vergezeld van de verschroeiende mondharmonica van Paul Butterfield en ondersteund door Rick Belke op gitaar, Tom Stevenson op piano en Ron McRory op drums.

Helaas bleef het bij touren en werd er niets opgenomen. Op basis van deze funky rockgroove is dat een acuut en driewerf geval van helaas en zeer spijtig. Wel zijn er bootlegs van dit concert te vinden: 'Live From The Blue Note, Boulder Co., 1979'. Maar ondanks de frontrol van Blondie Chaplin, gaan die vooral onder de naam van Rick Danko & Paul Butterfield van de hand.

Onze vriend verdient beter, want als je kijkt naar de zang en solostrapatsen (hoor die solo na drie minuten en eenentwitnig seconden) is dat genieten geblazen.

2 september 2021
Laurens Leurs