Blitzegga - Chavalo

Inlandse Maatjes

Hoewel Bjorn Eriksson zich vaak bij een potje zelfgemalen koffie in het hoekje van de country en de bluegrass terug trekt, breekt hij als kind van de Reaganjaren ook af en toe graag uit naar zijn andere, diepere wortels: new wave, elektronica en new beat.

Als Blitzzega bracht hij sinds 2000 al twee albums uit in eigen beheer en nu volgt een derde op het album 'Forced Nostalgia’.

De eerste en waarschijnlijk enige single Chavalo wordt in augustus 2018 uitgebracht op een 12’ maxi album met daarop ook drie remixen, door o.a.  Milan Warmoeskerken en de Amerikaanse producer Freddie Fresh.

Het zwaar hypnotiserende Chavalo straalt een licht erotische sfeer uit, voornamelijk in de verf gezet door de zwoele, Spaanse zanglijn gezongen door Nathalie Delcroix, die de Els Pynoo in zich los laat.

De clip ligt geheel in de lijn van de song en heeft een sterke eightiesfeel, compleet met langbenige, rondborstige dames die aerobics beoefenen met beenverwarmers aan en een zweetband in het haar of rolschaatsen op acht wieltjes. Zweten met Blitzegga dus! 

24 mei 2018
Marc Alenus