Blaudzun - Closer

Blaudzun - Closer

Na Real Hero slaat de bebrilde Nederlander opnieuw toe met Closer.

Er was een tijd dat Blaudzun zich mocht wentelen in Belgische aandacht. Dat was vooral ten tijden van ‘Heavy Flowers’ en ‘Promises Of No Man’s Land’. Daarna kalfde de aandacht hier wat af, ook al bracht de band nog mooie albums uit. En het lijkt alsof er nog eentje dichterbij komt met Closer, de tweede single die de band dit jaar uitbrengt.

Frontman Johannes Sigmond: ''Closer is een anthem om jezelf terug te vinden. Als mens ga je soms op reis om precies te ontdekken wat je wilt. Wie je precies wilt zijn en of je nog de dingen doet die je moet doen. Het kan zijn dat deze reis je eigenlijk op precies hetzelfde punt brengt als voorheen. Je hebt een 'volledige cirkel' gemaakt en ben je weer praktisch op hetzelfde punt. Maar je bent dichter bij jezelf dan ooit. Het is een noodzakelijke reis die je letterlijk of figuurlijk maakt om tot de conclusie te komen dat je dichter bij de oorsprong bent dan toen je die verliet."

Voor de clip deed de band beroep op Jacob, een jonge Syriër die samen met zijn moeder asiel zocht in Nederland, maar ei zo na werd uitgewezen. Het was een hele reis, zowel in de feiten als in hun hoofd, maar elke dag kwamen ze dichter bij hun doel: een veilige plaats om te leven. De mond en de ogen in de clip zijn die van Jacob.

Op 19 januari staat Blaudzun in de AB.

3 september 2021
Marc Alenus