Blakefield - In My Arms

Blakefield - In My Arms

Je moet het maar durven: een persbericht verspreiden vol zelfverzonnen quotes van recensies.

Hans Bekaert, zanger-gitarist en bezieler van Blakefield, wist zo wel onze nieuwsgierigheid te prikkelen en nu In My Arms er eindelijk is, blijkt geen enkele van die quotes gelogen te zijn. In My Arms is een heerlijk popnummer met een heerlijke ninetiesfeel. Van het soort dat op de eerste K's Choice-platen stond.

Bekaert verdiende de sporen bij Undefined als gitarist en componist, maar twee volledige albums, een paar singles met airplay op StuBru en honderden concerten later – na het overlijden van hun leadzanger – viel de groep uiteen. Bekaert liet zich naar eigen zeggen beïnvloeden door Radiohead en The Smashing Pumpkins, maar die nummers moeten dan nog komen.

In My Arms neigt eerder naar Buffalo Tom, Racoon en Bush, met melancholische strofes die heerlijk in het oor liggen en een refrein dat je troostend wiegt. De zachte stem wordt mooi ingebed tussen de sprankelende gitaarakkoorden van hemzelf, de bas van Bart Hens en de drums van Sven Lories en het nummer is ideaal voor lange autoritten, zoals de clip mooi aantoont.

Laat Blakefield je in de armen sluiten.

29 oktober 2022
Marc Alenus