Black Leather Jacket - Western World

Inlandse Maatjes

“This machine kills fascists” stond er op de gitaar van folkzanger Woody Guthrie en Jello Biafra en menig andere punkicoon spuugde wel al eens een protestlied uit zijn strot. Nu is het de beurt aan garagerockers Black Leather Jacket.

Black Leather Jacket zette ons al een keer succesvol op het verkeerde Y.M.C.A-been met zijn eerste single Village People en pakt ook nu weer uit met een lekkere garagerocksong.

En daarin trekken de kempenzonen van leer tegen de consumptiedrang van de Westerse samenleving. Dat de focus echter nog steeds op het spelplezier ligt, toont de geanimeerde clip van Juno Lauwers. Geen spoor van verwijzingen naar de maatschappijkritische tekst, wel toffe tekeningen die de band in actie toont op een ludieke manier.

Village People bestormde al de Afrekening en dat zal – nu de gitaar weer helemaal terug is van nooit weggeweest dankzij SONS en Iqual Idiots – niet anders zijn met Western World. Luister maar eens hoe aanstekelijk de nieuwe single is.

Black Leather Jacket kan je deze zomer haast niet missen op de festivalpodia en in november komt debuutplaat 'Tranquillizer' uit. 2019 en 2020 worden dus de jaren van de doorbraak van BLJ.

Vanaf vrijdag kun je tickets kopen voor de release show in Trix op 29 november.

9 mei 2019
Marc Alenus