Bezette Stad - 'Activerend Rood'

Bezette Stad - 'Activerend Rood'

Rood, intens rood is het debuut van Bezette Stad, de nieuwe (super)groep met (ex-)leden van Reproach, Sunpower, Forge, Rich Widows, The Struggle, Dead End Sin, Outline, Star Visitors, … op Lost Youth Records.

Er staan slechts drie nummers op dit debuut. Mutual Aid, Aux Urnes Etc. en Greed, samen goed voor rond de elf minuten, maar wat voor intense minuten!

Zanger Davy en zijn maten trekken je mee in een draaikolk van thrashy hardcore punk met een toefje Slayer en met geëngageerde lyrics die meteen het overheersende rode kleurenpalet verklaren.

En de gasten zijn kwaad, héél kwaad … En die woede wordt nog eens benadrukt door de speeches over de sociale strijd van priester Daens (een superbe Jan Decleir in ‘Daens’ van Stijn Coninx) en Angela Davis, een Amerikaanse filosofe, schrijfster en politiek activiste.

'Bezette Stad' was beschikbaar als limited edition cassette (negenentwintig met de hand genummerde rood en gele exemplaren), aar de muziek is eveneens beschikbaar als een pay-what-you-want download (zie hieronder).

#ikluisterbelgisch

9 april 2020
Patrick Van den Troost