Between The Jars - The Swarm

Between The Jars - The Swarm

Het Nederlandse Between The Jars presenteert met The Swarm de eerste single van het tweede studioalbum 'What's To Come'.

Zanger Florian Albronda schrijft vanuit eigen ervaringen. Hij kreeg het virus maar liefst twee keer te pakken in de zomer van 2020. In The Swarm wordt dat virus als een nieuwe entiteit beschouwd, die onze wereld binnendringt. Het reproduceert en muteert. Met snelle riffs en drumbeats wordt de chaos, die met dit proces gepaard gaat, muzikaal geïllustreerd. Uiteindelijk leidt het nummer naar de uitkomst: de aanwezigheid van deze nieuwe entiteit accepteren. We moeten er misschien mee leren leven en - zoals het virus dat doet - ons aanpassen.

Het nieuwe album van Between The Jars, 'What's To Come', komt internationaal uit op 28 mei. Deze vijf jonge, enthousiaste muzikanten verlengen de visie van het debuutalbum: de muziek gebruiken om na te denken en te analyseren wat er in de wereld gaande is. Er is veel gebeurd sinds de release van dat debuut in 2020. Het tweede album heeft een meer introspectieve benadering, gericht op het reflecteren over de eigen ervaringen tijdens een tumultueus jaar. Door deze aanpak voelt 'What's To Come' aan als een meer persoonlijke en kwetsbare onderneming dan de voorganger. Door meer experimentele en moderne geluiden in de muziek op te nemen, hebben ze de volgende stap op de muzikale reis gezet.

20 mei 2021
Bert Gysemans