Bess Atwell - Met de stem van een engeltje

Introducing

Deze Britse singer-songwriter uit Brighton kreeg via haar genen de passie en voorliefde voor entertainment mee. Volgende week brengt ze een nieuwe ep uit.

Met een vader die zelf songwriter was en een moeder die ook werkte in de entertainment, groeide Bess Atwell op in een creatief huishouden. Hoewel ze zelf dacht haar moeder achterna te gaan, deed haar vader haar de kunst van het songschrijven ontdekken. Op haar tiende kreeg ze van hem een Spaanse gitaar en volgden ze samen even les.

Het was pas enkele jaren later dat de knop bij Atwell omging en ze besloot om, naast gitaar spelen, ook te zingen. Zo kwam de singer-songwriter in haar tot leven. Na de middelbare school koos Atwell ervoor om aan de Falmouth University muziek te studeren. Alleen was dit van zeer korte duur. Ze stopte met haar studies en koos ervoor om haar muziekcarrière dichter bij Londen uit te bouwen.

Kort na deze ingrijpende levenskeuze, kreeg Atwell in 2015 aandacht van de media na een reeks van showcases op onder meer The Great Escape. Dat resulteerde in het in 2016 uitgebrachte debuutalbum ‘Hold Your Mind’ waarin ze folk en pop vermengt.

Sindsdien is het sologebeuren uitgegroeid tot een echte band. De in 2018 reeds uitgebrachte singles Swinmming Pool en Grace kregen destijds veel aandacht op de BBC Radio 6 Music en zijn een prachtig staaltje van folk met indierockinvloeden. Beide nummers zijn terug te vinden op de nieuwe vijf singles tellende e^p ‘Big Blue' die op vrijdag 24 mei wordt uitgebracht

Binnenkort zal ze ook haar kans wagen in België. Op 30 en 31 mei staat ze respectievelijk in De Kreun in Kortrijk en Trix in Antwerpen, telkens als special guest bij Phosphorescent. Tickets voor beide show zijn nog steeds verkrijgbaar.

Foto: Rough Trade

14 mei 2019
Marjolein De Smet