Bert Gysemans

Eindejaar 2016

Hopeloos verslaafd, en dat voor een vader van twee tieners, maar Bert Gysemans vindt ook nog de tijd om geen enkel festival of concert binnen zijn interessesfeer te missen, bij voorkeur met de camera in de aanslag, maar soms ook met de pen in de hand. Hij schrikt er trouwens ook niet voor terug om daarvoor het buitenland onveilig te maken.

Mooi gepoetste plaat

1. Spidergawd – 'III'

2. Arabrot – 'The Gospel'

3. Kvelertak – 'Nattesferd'

4. Russian Circles – 'Guidance'

5. Carneia – 'Symmetry of Mind'

6. Black Lung – 'See The Enemy'

7. Komatsu – 'Recipe For Murder One'

8. July Talk – 'Touch'

9. Idiots – 'II'

10. Tangled Horns – 'Unstoppable Force'

Mooi in levende lijve

1. Ghost – Vooruit, Gent, 31/01/2016

2. Obituary – Dynamo Metal Festival, Eindhoven, 16/07/2016 (of hoe een invaller de originele act deed vergeten)

3. The Capaces – Roadkill, Waarschoot, 06/08/2016 (of hoe een opener van een festival je zo imponeerde)

4. Night Birds – Groezrock, Meerhout, 30/04/2016

5. Peter Pan Speedrock – Houdoe en bedankt – Effenaar, Eindhoven, 26/11/2016

Mooi niet!

AC/DC in Werchter, zonder twijfel, na de hele polemiek over welke originele AC/DC-leden nu gingen meekomen, bleek uiteindelijk een Axl Rose in Rolstoel de druppel teveel voor veel AC/DC-fans. Live Nation zwichtte uitzonderlijk voor de vraag van de fans, en niet minder dan zevenduizend tickets werden geretourneerd op enkele dagen tijd. Axl Rose komt volgende zomer met zijn eigen band terug naar Werchter voor een revanche.

Mooi maar gemist

Dé rage van 2016, Pokemons vangen, is volledig aan me voorbij gegaan.. Gelukkig misschien, maar de liefhebbers hebben toch verschillende dorpen/steden op hun kop gezet. Handige commercanten wisten goed de meute te bespelen. Maar kijk, een half jaar later is het zo goed als gedaan.

Mooi in beeld

Mooi in woord

Tekstueel allemaal dik in orde :-), Kvelertak op tien in de auto en maar meebrullen, nooit geweten dat Noors zo catchy kon zijn.

De toekomst is mooi

Té veel om op te noemen, maar toch enkele namen: Het Rotterdamse Dool, die de nalatenschap van Devil's Blood hoog willen houden, het Eindhovense postrockgezelschap An Evening With Knives, onze eigen Wolvennest, Rhea en Black Mirrors.

11 december 2016
Bert Gysemans