Beraadgeslagen - Rockvrij Europa

Beraadgeslagen - Rockvrij Europa

“Ons streefdoel: een Europa waar niet meer gerockt wordt, alleen nog maar zeemzoetigheid en hiphopbeats en zo weinig mogelijk daartussenin, een soort vertrouwdheid met jarentachtigfilms, ontstaan uit een samenwerking tussen twee landen“

Ziedaar het manifest van Beraadgeslagen, de samenwerking van Fulco Ottervanger en Lander Gyselinck in klank en beeld, vrijgegeven als Rockvrij Europa, de korte tweede single van het nieuwe album 'Altijd Bewust Bewegen'. Een track die eerder de aftiteling lijkt van een oude film die je peinzend achterlaat en weemoedig vastzet in je warme bioscoopzetel, nadenkend over wat je zonet hebt gezien en gehoord.

Is dit dan echt het einde van een tijdperk? Volgens het duo wel. Europa zal het voortaan moeten doen zonder rockmuziek. Zoals alles voortbestaat, gaat ook alles voorbij. Check het nummer aan de hand van de video van Grégoire Verbeke en besef: het is voorbij. Tijd om verder te gaan. Naar een show van het duo bijvoorbeeld. De waar en wanneers vind je via de link onder de clip.

BeraadGeslagen live

8 september 2023
Marc Alenus