Benni - September 20

Benni - September 20

Even terug in de tijd en tegelijk vooruitkijken met deze Waalse folkzangeres.

De Belgische singer-songwriter Benni, die beïnvloed wordt door folkartiesten als Damien Rice, Bon Iver en Phoebe Bridgers, werd herboren tijdens een tien maanden durende reis door Nieuw-Zeeland. Het was daar, temidden van een hernieuwde creatieve energie, dat de jonge artiest ontwaakte en leven blies in verhalen en emoties die het hart beroeren.

Met meeslepende indiefolkklanken onderscheidt Benni zich door de kenmerkende stem, die in staat is verdriet om te zetten in composities van krachtige schoonheid. Ondanks de jeugdige leeftijd - ze is slechts drieëntwintig jaar oud - heeft Benni al het podium gedeeld met artiesten als Coeur De Pirate, November Ultra, Sharko en Roscoe.

Debuutsingle September 20 is een voorproefje van wat komen gaat met een ep-release (gepland voor het voorjaar van 2024). Deze ballade klinkt als een verontschuldigingsbrief, waar we tevergeefs op hopen, doordrenkt met het symbool van het cruciale moment waarop liefde verloren gaat. Met een zachte pianointro neemt Benni's betoverende stem je direct mee, waardoor een pijnlijk verhaal zich ontvouwt tot een krachtige en prachtige compositie.

12 januari 2024
Marc Alenus