Belated Promise Ring - Black Bible

Inlandse Maatjes

Ze vernoemden hun band naar een song van Iron & Wine en maken breed uitwaaierende, slepende songs met een Duyster randje: welkom Belated Promise Ring!

Ze, dat zijn Anton Fannes (zang, gitaar, orgel en synth), Matt Swanton (zang, gitaar en toetsen), Bart Catoor (zang, drum en toetsen) en bassist Simon Davidse. En uit die samenstelling kan je al afleiden dat deze band inzet op harmonieuze samenzang en durft te wisselen van instrumenten. Tussen die instrumenten zitten ook een retro kerkorgel en een keyboard met buitenaardse samples.

Belated Promise Ring, klinkt als een band opgebouwd uit het genetisch materiaal van Grizzly Bear, Other Lives en Patrick Watson en in hun duistere universum zwaaien moordenaars, soldaten en andere outcasts de plak. Op hun eerste single Black Bible bijvoorbeeld obberen vluchtelingen rond op gammele bootjes om te landen op rotsachtige kusten. De single kreeg een mooie geanimeerde en bevreemdende videoclip mee. Bekijk hem hieronder.

Beluister Belated Promise Ring bij voorkeur bij schemerlicht, maar hou een oog op de schaduwen, want wie weet wat daar allemaal uit opduikt!

8 oktober 2018
Marc Alenus