Beau

Achtergrond

Veel is er over Beau nog niet te vinden, maar hun track One Wing staat op de compilatie “Kitsuné New Faces II” en maakte ons behoorlijk benieuwd. En ja, die foto van de twee meerminnen op hun Instagram deed de rest. Kan je het ons kwalijk nemen?

Maar het draait toch vooral om de muziek. Beau brengt indiesoul, zo zeggen ze zelf. “Ze” dat zijn de twee twintigjarige deernen Heather (Golden) Boo en Emma (Jenney) Rose, twee inwoners van New York en hun makkers Max Calkin (bas), Tom Wilson (toetsen en gitaar) en Dylan Teggart (drums).

En ja, de stemmen klinken behoorlijk soulful, maar afgaande op de vijf nummers op de ep ‘Beau’ dekt de soulvlag de lading maar gedeeltelijk. De Guardian beschreef hun geluid als “een mix van gelijke delen folky en L.A. Adult Orientated Rock met een Lana Del Rey-achtige kwaliteit (= met een jammerende stem die niet bang is om zijn onvolkomenheden onthullen)”.

Mooi gezegd, maar wat betekent dat dan? Wij horen in C’ome On wat zuiderse rock waarop de zusjes Haim jaloers zouden zijn. One Wing, Karma en Lost Soul hebben inderdaad wel wat van de donkerte van een Lana Del Rey, maar dan beter gezongen. Maar Soar Across The Sea is een huppelende folkrocksong die wat doet denken aan 4 Non Blondes.

Maar weet u wat? Oordeel vooral zelf. Hieronder kan je kijken naar de clip voor One Wing en via Spotify kan je naar de volledige ep luisteren.

8 juni 2015
Marc Alenus