Beachdog - Good Morning

Beachdog - Good Morning

Wie het gierende orgeltje van DeWolff meent te herkennen, heeft gelijk.

De tweede single van Beachdogs debuutalbum is nu uit. Hij heet Good Morning en het is inderdaad Robin Piso van die andere stevige Nederlandse band DeWolff die een hoofdrol speelt op orgel in dit nummer over het vinden van vrede met de zinloosheid van het leven.

Good Morning en eerste single Dog laten horen wat je kunt verwachten van het komende album van de band: hard en zacht gaan er hand in hand waardoor er veel dynamiek opgewekt wordt. Denk aan frisse neo-grunge met een punkattitude met knipogen naar de  Foo’s en Soundgarden, maar ook referentie aan bands als Turnstile en Touché Amoré. De nog eerder uitgebrachte single Crawl In Pieces vond geen plekje op de plaat, al liet die ook al het beste vermoeden.

Op de nieuwe single, die start met het geluid van een lopende filmband, is David Achter de Molen (die je misschien nog kent van bij John Coffey) heel goed bij stem. Zijn vocalen vinden moeiteloos de weg tussen de droge drums, de ziedende gitaren en het orgeltje van Piso en klinken ook erg warm in het begin nog voor het geweld losbarst.

Voorlopig is de band enkel in Nederland live te zien, maar wie weet volgen er ook nog shows bij ons. Hou hun socials in de gaten.

4 maart 2022
Marc Alenus