Be Irving - The Velocity Of A Bird

Be Irving - The Velocity Of A Bird

Ze kennen niet het verschil tussen een valk en een gaai, maar toch neemt Be Irving een hoge vlucht.

Na een eerste naamloze ep in 2017, een finaleplaats in Humo’s Rock Rally en de single Honest Laughter eind november 2020, neemt Be Irving een nieuwe horde in de aanloop naar een tweede ep die er weldra moet aankomen. Vandaag brengt de band een tweede single van de ep ‘Honest Laughter’ uit en die heet Velocity Of A Bird.

Naar verluidt is het de band vooral te doen om songs te maken die beweging brengen, waarvan de muzikaliteit dicht bij het buikgevoel ligt en die thematisch op zoek gaan naar eerlijkheid in en tussen mensen. Velocity Of A Bird mikt alvast op het heupgewricht. Het zomerse nummer bevat nogal wat gesamplede geluiden zoals een dwarsfluit en blazers en die worden op geheel eigen wijze verwerkt tot een dansbaar geheel dat mooi opbouwt tot een euforisch gevoel. Je kan je zo voorstellen dat ze naar het eind toe vliegen als een vogel.

Zanger-producer Frederik De Clercq heeft bovendien een aangenaam stemgeluid en op het moment dat gitarist David Robbrecht net voor de drieminutengrens het laken naar zich toe trekt, breekt de zon echt door. Drummer-producer Dimitri Alexander Defossé en bassist Sylvain Carlier Jr. spelen dan weer een spel van loslaten en inhouden, wat de speelsheid van het nummer ten dienste staat.

Wij kennen alvast geen band die in de buurt komt van de sound van dit viertal. Alleen dat al is een verdienste.

15 mei 2021
Marc Alenus