Be Irving - Honest Laughter

Be Irving - Honest Laughter

Een dikke maand na hun optreden tijdens de finale van Humo’s Rock Rally brengt Be Irving een nieuwe track uit.

Be Irving laat er geen gras over groeien, de finalist van Humo’s Rock Rally  brengt in het voorjaar van 2021 een ep uit en dat doet de band oprecht lachen, getuige daarvan de eerste single Honest Laughter, een tof nummer waarin synthesizer klanken - de voor een groot gedeelte zijn gemaakt met de lach van frontman Frederik De Clercq als klankbron - botsen met de grafstem van diezelfde man, gitaar en bas.  

Op de vraag „Waarom een nieuwe song uitbrengen in volle corona-tijd?” antwoordt zanger Frederik De Clercq: „Mensen zitten meer dan ooit thuis en naast de voortreffelijke klanken van spelende kinderen, ruziënde broers of zussen en thuiswerkende ouders is er uiteraard nog plaats voor een streepje muziek. Wij willen heel graag dat streepje zijn. Muziek giert door onze aderen, harder dan het virus. Dat willen we graag delen.”

Dat ze in het voorjaar een ep uitbrengen is te wijten aan de voorliefde die gitarist David Robbrecht heeft voor de overgang van winter op lente: „Alles wordt nieuw. Het oude maakt plaats voor het nieuwe en het leven wordt gevierd. Wij vieren graag mee.” 

De Clercq (lachend): „En ik wil graag dat die ep er is voordat mijn vrouw en ik de komst van ons eerste kind vieren.”

Proficiat alvast met de boreling én met deze worp:

1 december 2020
Marc Alenus