Bat Eyes - You're The Breeze

Bat Eyes - You're The Breeze

Toen Koen Wijnant de stapel demo’s die hij had opgenomen altijd maar zag groeien besloot hij een band te vormen. Luna De Bruyne (Rocket Balloons) en schrijver/ muzikant Tomas Serrien (Melting Time) sprongen mee op de kar en Bat Eyes was een feit.

Tegenwoordig is Bat Eyes een kwartet sinds ook Birger Ameys (Watchoutforthegiants/ Winterfort) zijn karretje aanpikte en zijn gitaarkunsten bij Bat Eyes toont. In deze constellatie deed Bat Eyes mee aan Humo’s Rally en bracht het eerder dit jaar de single Loria uit.

Nu is er tweede single You Are The Breeze, een song die ze nog niet speelden in de preselecties voor de Rock Rally en eigenlijk al een poos in de schuif van Wijnant lag omdat het nooit paste bij zijn vorige platen van Arquettes.

Waarom de track nu wel het licht ziet als single, verklaart hij zelf: Ik gooide het nummer in de groep toen we de nieuwe Bat Eyes demo’s gingen repeteren en namen een nieuwe versie op eerder dit jaar. Na de mix bleek het perfect te matchen bij het nieuwe materiaal en hoe Bat Eyes klinkt.”

In vergelijking met Loria klinkt You Are The Breeze een pak potiger, zeker in het snarenwerk. De zang van Wijnant heeft nog altijd dat ijle, ongrijpbare. De combinatie doet denken aan een mengeling van Slowdive met Sparklehorse. Wie heimwee heeft naar de indie rock van de nineties is dus bij Bat Eyes aan het goede adres. Wanneer komt dat album?

21 mei 2020
Marc Alenus