Bat Eyes - I Don't Mind

Bat Eyes - I Don't Mind

Met de vierde single is de ep compleet.

Het Belgische indie kwartet Bat Eyes bracht het voorbije jaar al drie singles uit: Loria, Saving Up en Belly. Met I Don’t Mind liggen alle kaarten nu op tafel van hun naamloze debuut-ep. En die ep is dan weer een voorbode van het in 2022 verwachte album.

Bat Eyes startte twee jaar geleden als trio rond Koen Wijnant. Die had een hoop demo’s liggen en wou daar een plaat uit puren. Begin 2020 werd het trio een kwartet en nu brengen Luna De Bruyne (bas/ zang), Tomas Serrien (drums) en Birger Ameys (gitaar) dus al een voorproevertje uit.

En dat laat ons zeker niet koud. Met I Don’t Mind erbij krijg je vier naar nineties indie rock ruikende songs vol gitaarlicks heet als sintels, scherpe hooks, melancholische zanglijnen en de nodige ruis. Al is de nieuwe single wel een buitenbeentje.

In tegenstelling tot de andere drie, bouwt I Don’t Mind geleidelijk op als een diesel die moet warm lopen. Er zit veel ruimte in en dat verklaart ook de duur (meer dan vijf minuten). Eigenlijk lijkt dit een ideale afsluiter van de plaat, maar hij werkt ook als tweede track omdat je zo echt de sfeer van de band wordt ingezogen en lang genoeg wordt vastgehouden om er helemaal in te komen.

“Ik lijk tegenwoordig vaker tragere nummers als dit te schrijven”, zegt frontman Koen Wijnant. “Misschien word ik dus toch volwassen… of gewoon oud.”

15 november 2021
Marc Alenus