Bart Schram (M!ndgames)

Achtergrond

Voor we weer met een kater, vetter dan Garfield, de afgevallen naalden van de kerstboom uit ons vast tapijt zitten peuteren en ons nog amper kunnen herinneren welke goede voornemens we op nieuwjaarsnacht weer tegen beter weten in hebben gemaakt, hebben we voor u nog een hele resem eindejaarslijstjes van onze redacteurs en echte would-be BV's.

Zaterdag publiceren we ons oordeel over het langverwachte vierde album van de Vlaamse progformatie M!ndgames. Maar nu mag zanger Bart Schram zelf het woord nemen en u een blik in zijn achteruitkijkspiegel van 2015 gunnen. Ooit zwaar onder de indruk van de stem van Roger Hodgson (Supertramp), gaat Barts voorkeur uit naar melodieuze progrock met een popsensibiliteit. 

De beste van het jaar.

1. Comedy of Errors – ‘Spirit’

2. Jeff Lynne’s ELO – ‘Alone In The Universe’

3. David Gilmour – ‘Rattle That Lock’

4. Wallpaper Poets – ‘Pazuzu’

5. Mystery – ‘Delusion Rain’

Amai, dat kon beter!

Er is niet meteen iets dat me te binnen schiet.

Mocht ik de tijd kunnen terugspoelen

Ik heb Fleetwood Mac gemist op 6 juni in het Sportpaleis.  De vorige twee keer, toen ze in Antwerpen passeerden, heb ik ze telkens gezien. Dit keer was Christine McVie er weer bij. Ik vond de tickets dit maal aan de prijzige kant en heb het links laten liggen. Achteraf toch spijt dat ik het heb gemist.

U hebt deze toch gezien?

De BBC-documentaire over 10CC.

Straf live

Neil Diamond in het Sportpaleis op 21 juni.  Ik bewonder hem zowel als songschrijver als zanger.

Roger Hodgson in Het Koninklijk Circus op 15 januari.  Iemand die voor mij van grote invloed is geweest.  ‘Breakfast In America’ van Supertramp was destijds voor mij een revelatie.

Ik voorzie voor 2016

Ik kijk wel uit naar het nieuwe album van Fleetwood Mac. En natuurlijk ook het nieuwe album “Braver Than We Are” van Meat Loaf samen met Jim Steinman.

Coming up

Frank Van Bogaert heeft recent met Fish On Friday opnames gemaakt in de Abbey Road-Studios in Londen onder leiding van Alan Parsons. Ik hoorde dat het nieuwe album waarschijnlijk ook geproducet gaat worden door Alan Parsons. Ik wens hen hier oprecht het allerbeste mee, en hoop dat er voor hen veel poorten mogen opengaan!

16 december 2015