BARST- Beyond The Fields

Inlandse Maatjes

Op 18 mei komt BARST met een nieuw album, ‘The Endeavour’ via Consouling Sounds en de titel van de plaat dekt weer de lading. BARST heeft lak aan regels en Bart Desmet en de zijnen kiezen zoals steeds voor totale vrijheid.

Die vrijheid start in de velden. Beyond The Fields, de eerste vrijgegeven track,  waaiert lekker tien minuten lang uit en vormt zo al een vierde van de opvolger van ‘The Western Lands’.

Laag na laag geeft de song zijn geheimen prijs. Eerst weerklinkt repetitieve engelenzang boven drones van bas en knetterende elektronica, terwijl in de verte donkere donderslagen van basdrum weerklinken. Halfweg blijft enkel nog een atmosferische gitaar over die en een gevoel van verlatenheid oproept, dat in de clip nog versterkt wordt door beelden van moerassen en grauwe grijze muren.

Gaandeweg voegt een drum zich bij de gitaar die stilaan gruiziger en dreigender gaat klinken. En dan is daar die bedwelmende engelenstem weer die zich doorheen al dat muzikale geweld een weg baant en het finaal ook haalt en een schietgebedje prevelt terwijl in de clip een brandstapel zijn flikkerende licht op je gezicht werpt.

Ben je er klaar voor? Go!

11 mei 2018
Marc Alenus