Baddies

Achtergrond

In het grote verwilderde en overwoekerde bos dat het muziekwereldje is, serveert daMusic u met de nodige regelmaat vers voer. (Inter)nationaal talent op het randje van de doorbraak. Kent u zelf ook zo'n band of artiest? Heeft de redactie het volledig fout voor? Laat het ons dan gerust weten in de comments.

Baddies



Recht voor de raap en terend op hetzelfde powervocht als het goedje dat door de aders van The Hives-vuilbek Pelle Almqvist stroomt: Baddies. Dit gezelschap zorgde vorig jaar al voor een wervelwind doorheen de grote NME-stal. "Catch them before they explode" klonk het uit die hoek.

Live staan ze schuimbekkend garant voor een blitzkrieg waarvan menige jeugdpuist spontaan explodeert. Baddies heeft slechts één missie voor ogen: een kolkende, schreeuwende en tegen elkaar opspringende massa voor het podium over de rooie zien gaan. Muzikaal is het kwartet te omschrijven als een in-your-face-stoofpotje van pakweg Talking Heads, Queens Of The Stone Age en The Stooges.

Gevraagd waarom er geen 'The' voor hun naam staat, antwoorden de broertjes Webster steevast "omdat het als stront in de oren klinkt". Baddies (slechteriken, schurken, boefjes, uitschot) ontstonden uit verveling toen tweelingbroertjes Jim (drums) en Michaël (frontman/gitarist) rondhingen in de straten van Essex. Daar leerden ze Danny (bas) en Simon (gitaar) kennen. In geen tijd werd er een masterplan gesmeed om de wereld te veroveren met een nieuwe band die vooral loeihard moest klinken.

Iedereen nam afscheid van de andere projecten waarmee ze bezig waren en stapten in wat volgens hen 'the best band in the fucking world' moet worden. In oktober 2008 brengen ze de eerste single Battleships uit, wat hen meteen een nummer 1 hit in de MTV MySpace charts oplevert. Straffe kost? Zeer zeker!

Ze zien er uit alsof ze ontsnapt zijn uit een streng orthodox internaat, maar klinken als een furieus kwartet met een hele tanker TNT in de versterkers. Een gewaarschuwd man is er twee waard wanneer deze heren (opnieuw) voet op het vasteland zetten.

Op zaterdag 24 januari speelt Baddies ten dans in Trix. Wij geven vijf (5!) duo-tickets weg voor dit concert. Mailen naar info@damusic.be met in de mededeling 'We Want Baddies' volstaat

21 januari 2009
Patrick Van Gestel