Autumn Falls 2015: het kloppend hart

Achtergrond

Binnen een kleine twee weken beukt Toutpartout weer de deuren van zowat al onze Belgische muziekclubs in. Van 20 oktober tot en met 18 december kan je meer dan veertig acts aan het werk zien verspreid over vijftien verschillende concertzalen. Wij waaiden even binnen in het epicentrum van het bookingskantoor en vroegen naar de voorkeuren van de verschillende promotors. Hun bloemlezing vind je hieronder. Het aftellen naar Autumn Falls 2015 kan nu officieel beginnen...

Daan De Bruyne

EMILY WELLS (30/11, Botanique): speelt haar nieuw werk in avant-première. Album in januari en we verwachten er bijzonder veel van.

GIRL BAND (20/10, Botanique): meest energieke live band van het moment komt heel sterk debuut album voorstellen.

WILLIS EARL BEAL (14/12, Botanique): rasechte topperformer met een heel eigen stijl.

LUSHES (AB - MOD): nieuwe plaat endless op repeat.

BING & RUTH (9/12, CCHA): less is more.

Haydé Walraet

KURT VILE & THE VIOLATORS (1/11, AB): bij de beste platen van het jaar en stelt live nooit teleur.

STADT (De Roma, N9, MOD): quirky popproject van uitstekende jazzmuzikanten.

FATHER JOHN MISTY (10/11, AB): begenadigd songschrijver én entertainer; bovendien is het altijd een beetje raden in hoeverre hij zichzelf serieus neemt

XYLOURIS WHITE (De Centrale, Ateliers Claus): een concertbelevenis die moeilijk te beschrijven is zonder esoterisch te gaan klinken

A WINGED VICTORY FOR THE SULLEN (CCHA, 30CC, De Warande): zeer snel een klassieker geworden; de muziek kan je live nog meer overmeesteren dan op plaat.

Gaëlle Vanhaverbeke

BEACH HOUSE (3/11, AB): blijven plakken sinds hun laatste album ‘Bloom’ uit 2012 en helemaal weg van het shoegazegevoel bij hun nieuwe album ‘Depression Cherry’. Hopend dat ze je live helemaal onderdompelen in die muur van geluid.

MARISSA NADLER (21/11 Trefpunt): dé mooiste stem en melodieën gecombineerd in een wonderlijke vrouw. Een album dat ik het liefst opleg tijdens een nachtelijke autorit, maar ook in een kleine zaal als Trefpunt zal ze ongetwijfeld weten te overtuigen.

CHANTAL ACDA (Overal): deze zomer heeft ze alvast een heel indrukwekkende show gegeven op Boomtown. In het kader van Autumn Falls speelt ze maar liefst zes release shows; en Peter Broderick komt zowaar meespelen. Haar niet gezien hebben wordt moeilijk.

LUSHES (AB – MOD): één van de meest belovende duo’s van het moment. Droppen willekeurig singles van het nieuwe album die allemaal knallen. Live ongetwijfeld ook.

KISS THE ANUS OF A BLACK CAT (AB, Handelsbeurs, Nijdrop): zelf omschrijft hij zich als: “"As if Virgin Prunes and Throbbing Gristle jointly put together a Fad Gadget song!" Als dit niet overtuigt, weet ik het ook niet meer. Absolute aanrader!

9 oktober 2015