Autumn Falls - ToutPartout-tips

Voorbeschouwing

Onlangs verscheen onze eerste vooruitblik naar Autumn Falls, dat dit weekend startte. Dat was het eerste deel van een trilogie, maar we hebben ook nog een special voor jullie. We vroegen aan de ToutPartout-crew wat zij zelf willen zien dit najaar. Zoals je hieronder kan lezen komen een paar namen herhaaldelijk terug. Laat dat vooral een teken aan de wand zijn.

Nikimo – Production

BAMBARA

Ontdekt via Paste Magazine, bekroond tot derde beste live act op afgelopen editie van SXSW en dat zegt toch wat in een lijst waarin ook Anderson .Paak en Hinds pronken. De frontman brak zijn arm tijdens de recente tournee in Amerika. Deze postpunkers uit Brooklyn spelen dan ook op de limieten van gevaarlijk en onheilspellend. Breng pleisters mee. 

ARBOR LABOR UNION

Drone-hymnes en krautrock versmelten in deze Sub Pop-stalbezetter. Slackers zoals we ze in de nineties graag zagen en nog steeds menig publiek in hypnose doen plonzen. De bubbel wordt doorprikt na de laatste drumslag en daar sta je dan vijfenveertig minuten later met je bier zonder schuim. 

PARQUET COURTS

Debuteerden met een cassette in 2011 en bliezen sindsdien een frisse wind doorheen indierockland. De rollercoaster van songs ruikt en smaakt naar het New Yorkse klimaat en eist aandacht. Muzikale nonkel Lou Reed begeestert wederom op laatste elpee ’Human Performance’ en knikt bevestigend richting dieper en breder geluidsspectrum. Herkansing voor wie er in Trix niet bij kon zijn en één van de topscorers voor de eindejaarslijstjes. 

 

Franky – Agent & Promotor

DEATH GRIPS

De zoetste boosheid van de herfst. Helemaal over “Giving bad people good ideas!”

ALEX CAMERON

Geboren showbeest Alex Cameron komt zijn redelijk fantastische album ‘Jumping The Shark’ (Secretly Canadian) voorstellen vol minimalistische synthtracks behempt met donkere, introspectieve teksten. Fans van Baxter Dury, Dirty Beaches, Nick Cave en David Lynch zullen hiervan smullen.

Do not miss this !

GIRL BAND

Goud uit Ierland. De shows van Girl Band zijn luid, intens, energiek en extreem verslavend en toch niet schadelijk voor de gezondheid. Integendeel.

 

Daan – Agent & Promotor

GIRL BAND - live sensatie/energie!

VAPORS OF MORPHINE - Morphine was/is mijn all-time-favorite band -  in sweet memory of Mark Sandman - low rock, fuck rock!

JAN SWERTS - topkerel met een fantastische nieuwe plaat onder de arm

 

Jeroen – Production

KEVIN MORBY

Zijn album 'The Singing Saw’ vat het volledige, wonderlijke kleurenpalet van de herfst, maar ik kan waarschijnlijk iets uit uit elk seizoen bedenken dat me herinnert aan de pracht van deze plaat.

PARQUET COURTS

Een botsing van klassieke punkenergie en indiehooks, die geheid eindigt in een ouderwetse Wild West shootout. 

PEACHES

Elke keer weer legt ze je aan haar vettige leiband en wil je maar één ding: haar hond zijn.

 

Steven – Captain of the ship / Agent & Promotor

DEATH GRIPS : de vuilste hiphop van het moment!

GIRL BAND : met zo’n bandnaam kan je alleen maar overstuurde noise maken

LUBOMYR MELNYK : misschien wel de snelste pianist ter wereld

 

Melissa – Communication

PINEGROVE + STEPHEN STEINBRINK

Voor mij veruit dé concertavond van het najaar. Beiden wonderschoon in hun eenvoud, zonder in te perken in genialiteit (luister respectievelijk naar Cadmium of naar Absent Mind). Dit wordt zo’n avond waarvan je later zegt: “I was there”.

ALEX CAMERON

Donkere eightiespop + weirdness = Alex Cameron. Smeer je beentjes al maar in, want dit wordt een moeilijke om stil te blijven staan. Doet wat denken aan Ariel Pink. En als Mac DeMarco, Foxygen en UMO al fan zijn, dan ik ook!

OPERATORS

Want Dan Boekner.

 

Nele – assistant

DEATH GRIPS: zwaar tegen de tandjes

GIRL BAND: één van de hoogtepunten van Autumn Falls 2015 en een absolute must see.

CHRYSTA BELL: de muze van David Lynch en in 2017 te zien in Twin Peaks. Als David Lynch-fan ben ik dus enorm benieuwd naar de dromerige muziek van Chrysta Bell.

 

Marieke – Administration

DIIV: Sterke muziek, zelfs zonder drugs.

PARQUET COURTS: Nieuwe, goede plaat 'Human Performance’ uitgebracht in 2016 . Straffe liveband.

PEACHES: over the top show en performer gecombineerd met geweldige muziek, een must see concert.

 

Viktor – Production

TOMMIGUN

Het is een tijdje stil geweest rond Tommigun. De eerste twee albums ‘Come Watch Me Disappear’ (2010) en ‘Pretenders’ (2012) waren twee meesterwerken. Eigenlijk ben ik al een fan van Thomas van zijn tijd bij Rumplestitchkin. De combinatie tussen frontman Devos en frontvrouw Kaat Arnaert brengt een heel aparte sfeer op het podium. En ook de manier waarop zang en melodieën worden samengebracht is uniek.  Op 3 oktober spelen ze in de Minard, een prachtige locatie voor de intieme, vaak breekbare muziek. Heel benieuwd naar hun derde album en bijgevolg hun show in Gent. 

KAPITAN KORSAKOV

Bij Kapitan Korsakov kijk ik vooral opnieuw uit naar de live performance van de band. Hoe zanger Pieter-Paul Devos telkens opnieuw als een halvegare het podium en publiek bespeelt is op zich al de moeite waard om te zien. Komt daar nog eens bij dat de muziek ook ijzersterk is. Dat bewezen de vorige albums al voldoende. Met In The Shade Of The Sun maakten ze voor mij persoonlijk één van de beste nummers die er ooit werden gemaakt in België. Benieuwd wat die nieuwe plaat in petto heeft! 

DIIV

In 2012 stond ‘Oshin’ ergens in mijn top vijf bij de typische eindejaarslijstjes. Een geweldig album vond ik dat toen. Na de persoonlijke perikelen van Zachary Smith kwam er een dubbelelpee ‘Is The Is Are’, begin 2016. Een plaat die zijn leven omschrijft van net na ‘Oshin’ en nu. Benieuwd naar hoe de nieuwe live show is!

24 september 2016
Marc Alenus