Aucklane - The Night Is Young

Aucklane - The Night Is Young

De Luikse Charlotte Maquet doet meer dan bevestigen met de nieuwe single.

Twee jaar geleden merkten we plots muzikale activiteit op in Luik. Onze radar bliepte extra luid in aanloop naar 'Nightfall', de eerste ep van Aucklane, het muzikale project van Maquet. Maar als alternatieve, onafhankelijke act mist de band een promotiemachine. In Walloniƫ zal vorige single Hard To Get misschien wel de radio gehaald hebben en deze zou dat zeker moeten doen, maar wij waren aangewezen op de Release Radar van de wel gekende streamingdienst.

Toen The Night Is Young daar voorbijkwam, werden we meteen opnieuw gegrepen door de stem van Maquet en de sfeer die de band neerzette van bij de intro. In tegenstelling tot het stomende Hard To Get, zet de band hier een zwoele, verleidelijke, maar tegelijk donkere indierocksong neer. Eentje van het allooi dat u hedentendage ver zal moeten zoeken. We delen hem dan ook met veel plezier, ook op onze Spotifylijst die je onderaan vindt. Muzikale ontdekkingsreiziger, doe er uw voordeel mee!

Op de facebookpagina van Aucklane staan voor de komende weken al vier shows aangekondigd. We moeten ons inhouden om niet naar het zuiden te scheuren.

4 mei 2024
Marc Alenus