Asia - Cold Sweat

Asia - Cold Sweat

Toen ze begon met musiceren was ze net te oud om mee te doen met The Voice Kids, maar Asia heeft geen wedstrijd nodig en de stem heeft ze sowieso.

Vorig jaar verraste de Brusselse zangeres Asia ons met de geweldige single Church en even later met de ep ‘Choked Up’ en een live versie van Talk It Out, een van de nummers daarop.

Nu is de ondertussen twintigjarige terug met Cold Sweat, opnieuw een track waarin haar twijfels en angsten naar boven komen als stenen uit de grond na een periode van vorst.

In een interview met Highclouds zegt Asia dat Cold Sweat een song is over melancholie. Ze schreef het vorige zomer en maakte het af in september, net nadat haar vrienden uitzwermden over België en zelfs het buitenland om te gaan studeren. De nochtans mooie herinneringen aan de voorbije zomer knepen haar maag dicht omdat ze besefte dat die mooie tijd nooit meer terug zou komen.

Dat gevoel kennen we allemaal en het is daarom, in combinatie met de manier waarop Asia ze verklankt, dat dit nummer zo aangrijpend is. De sound is voller dan destijds die van Church, maar het effect is nog altijd zo ingrijpend. Check de nieuwe single hieronder en als Asia nog niet op je muzikale radar zat en je bent fan van bijvoorbeeld Julien Baker, Haley Heynderickx of Lucy Dacus, zorg dan dat je haar volgt, want we gaan hier nog veel van horen.

28 maart 2020
Marc Alenus