April Maey - Sweatshirt

April Maey - Sweatshirt

Geen weer voor een topje op een T-shirt.

De Nigeriaanse April Maey timmert hard aan een carrière in de popmuziek vanuit Gent en slaagt daar wonderwel in. De ep 'Ticket To Anywhere' (2020) zette de deur op een kier en werd opgepikt door Bombshelter, een management agency in Brooklyn en Nigeria.

in het najaar van 2020 kwam er de animatieclip bij het melancholische nummer Starry Night. In de video zien we twee jonge kinderen die proberen de maan te redden door de tijd te bevriezen en de maan terug te zetten waar ze hoort: in de lucht.                                                        

Ondertussen stond ze al in de AB en De Centrale in april van dit jaar en was ze te zien op de vrt in ‘Podium 19’. Vandaag verschijnt nieuwe single Sweat Shirt, voorbode van een nieuwe ep, waaraan ze nog volop werkt.

De nieuwste is een heerlijk chill zomernummer met lome beats, glinsterende gitaarlijntjes en luchtige zang en rap. En in tegenstelling tot Starry Night, dat een geanimeerde clip meekreeg, toont de video bij Sweatshirt de artieste samen met de crew in haar dagelijkse habitat: de straten van Gent, het skatepark, de Blaarmeersen,…

16 juli 2021
Marc Alenus