april 2010

Achtergrond

In deze rubriek selecteert Marc Steens, coördinator van Clubcircuit, elke maand opnieuw enkele bijzondere concerten binnen de broeierig hete Vlaamse clubscène.

april 2010



Mos Def (06/04 - Democrazy @ Vooruit)

Voorlopig geen concerten meer in de Minnemeers voor Democrazy, maar ze slaan intussen hun tenten op in de Gentse Vooruit. Daar komt Mos Def zijn eerste Belgische clubshow doen. Als paradepaardje van het befaamde underground label Rawkus maakte hij samen met Talib Kweli en Hi-Tek een plaat onder de naam Black Star, en bracht hij solo de veelgeprezen cd 'Black On Both Sides' uit. Met zijn vorig jaar verschenen cd 'The Ecstatic' is Mos Def (afgeleide van de Engelse term 'Most definitely') zeer zeker terug als muzikant. De plaat werd alom bejubeld als een triomfantelijke comeback. En nu we toch in de Vooruit zitten met Democrazy: op 9 april prijkt Hudson Mohawke er op de affiche.

My Little Cheap Dictaphone (15/04 - Petrol)

My Little Cheap Dictaphone is Belgisch, en dingt naar uw liefde. Ze doen dat met een weloverwogen ambitieus album, een concept en een gewaagde tournee. De plaat is gemaakt door 4 multi-instrumentalisten: 13 songs, opgenomen in verschillende studio's, met verschillende internationale producers. Er is het concept (een moderne pop opera gebaseerd op het leven van Brian Wilson) en de tournee met aangepaste decors, visuals, kostuums en merchandising. In het voorprogramma Yacht, een van de interessantste groepen op DFA en klaar voor een stomend punkfunk feest.

Deerhoof (16/04 - De Kreun)

Met een concert op het dak van De Kreun - jawel, je leest het goed - geeft Deerhoof zelf de aftrap van Sonic City, waar ze dit jaar curator van zijn. Op het programma parels als o.a. The Go! Team, Talk Normal en Deerhoof zelf. Alles kan, niets mag van 16 tot 18 april in Kortrijk.

Karma Hotel (17/04 - De Zwerver @ Casino Oostende)

Derde editie van dit mini-indoor festival met een straffe mix van live-acts en dj's op de affiche. Zo zijn Selah Sue en Balthazar van de partij, maar evenzeer Fagget Fairys en Chase & Status (die voor de gelegenheid MC Rage meebrengen). En ga zeker ook de geflipte fidget house van Sound Of Stereo eens checken.


Faust (23/04 - Nijdrop)

Deel van de heilige krautrockdrievuldigheid, samen met Can en NEU!. Deze legendarische band staat voor drones, bizarre geluidsexperimenten met tapes, invloeden uit musique concrète en hier en daar wat conventionele rock. Zonder Faust geen Sonic Youth of Stereolab. Bovendien brengen ze voor dit exclusieve Belgische concert nog wat extra gasten mee als Francoiz Breut (Dominique A, Calexico). Een must dus voor muzikale avonturiers.

De soundtrack bij deze Clubwise vind je hierzo.

4 april 2010
Marc Steens