Ão - O Vazio

Ão - O Vazio

De band doet de reputatie alle eer aan op de lead-out-single naar album 'Ao Mar'.

Die debuutplaat is voor exact over een maand (6 oktober), maar die tijd zullen we moeiteloos overbruggen met de nieuwe single O Vazio, een track die weer betovert en begeestert met de ondertussen niet meer zo geheime ingrediënten: de warme stem van Brenda Corijn, de zuiderse gitaar van Siebe Chau, de ambientklanken van Jolan Decaestecker en de eclectische percussie van Bert Peyffers.

O Vazio, mag dan wel "de leegte" betekenen, het nummer zit vol met knappe vondsten. Het begint al met de ongewone intro die je meteen in een omknelling neemt en dan komt Corijn haastig aangestapt. De voetstappen veranderen in een kille beat die dan meteen ontdooit zodra Corijn in je oren fluistert en al helemaal als ze overgaat tot zingen.

"Amoleça me", (verzacht me) zingt ze, maar dat is exact wat ze zelf doet. Rond minuut vier verandert het nummer nog eens van sfeer om te eindigen in sirenenzang en uiteindelijk in een kakofonie van vreemde elektronische geluiden. Om de betovering compleet te maken, zorgde Michiel Venmans voor een werkelijk fantastische videoclip die de sfeer helemaal weergeeft. Check hem hieronder en neem daarna je agenda, want deze band moet je gewoon live gezien hebben.

Ão live | tickets & info

17/09 Leffingeleuren, Leffinge
17/10 Muziekgieterij, Maastricht (NL)
26/10 Café Café, Hasselt (releaseshow, try-out)
10/11 Het Depot, Leuven (releaseshow)
16/11 Club S, Strombeek (releaseshow)
18/11 Made in Belgium, Gebouw-T, Bergen-Op-Zoom (NL)
21/11 Wintercircus, Gent (releaseshow)
29/11 De Roma, Antwerpen (releaseshow)
30/11 Cactus Muziekcentrum, Brugge (releaseshow)

6 september 2023
Marc Alenus