Ão - Meninas

Ão - Meninas

Een song voor en over alle meisjes.

 

Op 6 oktober brengt Ão een debuutalbum uit en daar wordt naar uitgekeken, want dit is misschien wel de revelatie van het voorjaar. Singles Mulher en Avó werden innig omarmd door radio, pers en publiek. Ze reisden met dEUS naar Lissabon (bekijk hier het adembenemende Outra/Mulher in Coliseo dos Recreios) en tonen deze zomer hun kunnen op de fijnste festivals: Gent Jazz (twee dagen), Dranouter, BOS! Festival, Leffingeleuren, Brussels Jazz, Absolutely Free Festival, Stadsmuzikantenfestival, etc.

Meninas (“Meisjes”) heet de nieuwe single en die klinkt uptempo zomers, exotisch fris en alweer bloedmooi. Brenda Corijns stem sníjdt en de subtiele arrangementen en intrigerende percussie tillen de song naar ijle hoogten. En weer strooien ze met structurele vondsten, leggen ze lagen, en climaxen ze het nummer met de catchphrase ('Ao mar, ao mar') in een nét iets hogere toonhoogte: subtiel, maar geniaal en buitenwerelds mooi.

Het nummer, mee geïnspireerd door de serie ‘My Brilliant Friend’, gaat over kracht vinden aan de zijde van een andere vrouw om eindelijk te doen wat je wilt en wie je bent. Corijn: “Ser mulher é mais fácil a lado seu” of “vrouw zijn is gemakkelijker aan jouw zijde”.

25 juni 2023
Marc Alenus