Ão - Avó

Ão - Avó

Het debuutalbum (met Jolan Decaestecker en Jasper Maekelberg in de studio) staat gepland voor midden oktober.

Brenda Corijn, frontvrouw van Ão, heeft Mozambikaans-Portugese roots en dat uit zich in de sound van de band en in de onderwerpen waarover ze zingt. In nieuwste single Avó vertelt ze het verhaal, dat haar moeder meebracht uit geboorteland Mozambique. Zij woonde als kind in een dorp aan de Zambezi-rivier en aan de rand van dat dorp woonde een oude, wijze dame. In de Zambezi zitten veel krokodillen, maar die vrouw wist wanneer het veilig was voor de kinderen om in de rivier te zwemmen en spelen. Ze noemden haar "a avó dos crocodilos", de "grootmoeder van de krokodillen".

De stem verstrengelt met de zuiderse gitaar van Siebe Chau, de ambientklanken en productie van Jolan Decaestecker en de eclectische percussie van Bert Peyffers en levert opnieuw een hypnotiserend nummer op. Normaal hebben we het niet voor stemvervorming, maar wat hier halfweg gebeurt met de stem van Corijn is tegelijk uniek en passend.

Wie deze live ook bedwelmende band nog aan het werk wil zien in eigen land kan dit voorjaar enkel nog terecht in CC Kruispunt, Diksmuide op 21/04. Tegen dan brengt de groep wel al een unieke ervaring mee. Op 2 april mogen ze immers mee met dEUS naar Lissabon. Daar zal hun mix van saudade, elektronica, pop en indie zeker ook aanslaan!

25 maart 2023
Marc Alenus