Antony op bezoek in Culture Show

Achtergrond

De bomen, het bos, het weggetje, de broodkruimels, de vogels, de steentjes, ... . Met de regelmaat van de klok proberen wij u de heetste en strafste muzikale internetfilmpjes op een luchtig bedje te serveren. U kan het beter? Tips zijn altijd welkom in de reacties.

Antony op bezoek in Culture Show



Het is absoluut geen zicht, maar we moeten toegeven dat de volgende beelden van 'BBC's Culture Show' pakkend zijn. Antony & The Johnsons spelen Epilepsy Is Dancing en Another World. Daarnaast geeft de ... euh, man wat tekst en uitleg bij z'n nieuwe album. En dat allemaal gratis en voor niks hier: klik.

Inauguration Day in de States bracht heel wat emoties te weeg. Muzikanten vanuit heel Amerika stonden in rijen te drummen om Barack O'Bama en zijn familie op hun manier een hart onder de riem te steken. Dat Arcade Fire fans zijn van het eerste uur wisten we al langer: Born In The USA (probeer de meekelende cameraman te negeren) en Intervention bewijzen hun devote houding. Ook The Boss himself zet z'n beste beentje voor met ondermeer The Rising. Ja, zelfs de broekventjes van Fall Out Boy dagen op in Washington, een nieuwe song voor de fans: klik. En daar blijft het niet bij, want ook Kanye West en Kid Rock beklimmen het podium. Wij hopen uit de grond van ons hart dat Obama het nooit in zijn hoofd krijgt om zelf een popfestival te programmeren.

Binnenkort mogen we nieuw werk van Beirut verwachten. Op 26 januari dook het gezelschap op in een kleine bar in Brooklyn. Daar speelden ze ondermeer The Concubine van hun aankomende EP 'Holland'. Bekijk het hier.

Ben Kweller was te gast bij David Letterman met z'n nieuwe album 'Changing Horses' onder de arm. Zijn live versie van Fight kan je hier terug vinden. Ook Andrew Bird kwam langs met z'n nieuwe album. Beelden vind je hier. In eigen land genoten we van Lady Linn in Lux: bij deze link is uitleg overbodig.

De Nederlandse band Face Tomorrow heeft naast een nieuw album, 'In The Dark', ook een bijzondere nieuwe clip voor de single Trial And Error. De groep werkte hiervoor samen met landgenoot en fotograaf Daniel Baggerman. Het resultaat mag er wezen. Trial And Error wordt begeleid door een stop-motion film van om en bij de 9000 beelden. De videoclip is te bekijken op de website van Face Tomorrow.

Arctic Monkeys, tot slot, speelden onlangs op het Big Day Out Festival het nieuwe nummer Crying Lightning. Dankzij de Australische televisie vond dit nummer zijn weg naar Youtube.

1 februari 2009
Kevin Vergauwen