Annelies Van Dinter (Echo Beatty)

Achtergrond

Voor we weer met een kater, vetter dan Garfield, de afgevallen naalden van de kerstboom uit ons vast tapijt zitten peuteren en ons nog amper kunnen herinneren welke goede voornemens we op nieuwjaarsnacht weer tegen beter weten in hebben gemaakt, hebben we voor u nog een hele resem eindejaarslijstjes van onze redacteurs en echte would-be BV's.

Annelies Van Dinter van het pop noir duo Echo Beatty kan lang op haar favoriete platen teren, (her-)ontdekt graag oude zaken en is volgens haarzelf niet zo op de hoogte van wat er allemaal nieuw uitkomt. Nu ja, dat valt mee als je haar lijstje bekijkt. Ze pikte er (in willekeurige volgorde) die dingen uit die ze bewondert omwille van hun authenticiteit en heeft zelf ook plannen. 

De beste van het jaar

1. TBHR – ‘People, when you see the smoke, do not think it is fields they’re burning’

2. Trixie Whitley – ‘Porta Bohemica’

3. Piquet – ‘Heywawisze’

4. STUFF. – ‘STUFF.’

5. Flying Horseman – ‘Night Is Long’

Amai, dat kon beter!

Ik wou al lang Lower Dens eens live zien en ben gaan kijken toen ze open Autumn Falls speelden in de AB. Ik ben wel vooral fan van hun eerste platen. Blijkbaar had hun gitarist forfait moeten geven, vlak voor de tour. Ze lostten het op door opnames van de gitaarpartijen mee te laten lopen met de nummers. Het kwam allemaal wat onbeholpen over. Dit in combinatie met de nieuwere disco-getinte nummers maakte het voor mij een kleine teleurstelling.

Mocht ik de tijd kunnen terugspoelen

Ik had Patti Smith graag live gezien. Is nog steeds niet gelukt.

U hebt deze toch gezien?

De teaser van ‘Nonetheless’:

Straf live

Protomartyr op Sonic City en The Black Heart Rebellion! Jochem was heel enthousiast over Girl Band in de Botanique.

Ik voorzie voor 2016

We brengen met Echo Beatty onze tweede plaat ‘Nonetheless’ uit in maart bij WMR. Dit wordt het begin van een nieuw hoofdstuk, des te meer omdat we de band live uitbreiden! Wie ons vervoegt houden we nog heel even geheim. Dan hoop ik op een reeks fijne shows in België en Nederland, een paar festivals en een toffe tour of twee in Duitsland, Tsjechië, Frankrijk, Zwitserland,… wherever the music takes us.

Coming up

Best buddy Karolien Ven Ransbeeck met haar nieuwe Few Bits-plaat die een paar dagen na de onze uitkomt!

26 december 2015